Het Museum
 
In het museum van De Chocoladefabriek ziet u de Nederlandse geschiedenis die cruciaal is geweest voor de gehele ontwikkeling van wereldchocolade. Denk aan het Dutching proces en de uitvinding van de heer C.J. van Houten. Lees verder…  
 
Het mooie van chocolade

De smaak van Chocolade laat zich heel goed bekijken. Bekijk een 19e-eeuws fabrieksinterieur en geniet van de veelkleurige pracht van antieke chocolade verpakkingen…
 
Beknopte geschiedenis van de chocoladeproductie in Nederland

Toen de Spanjaarden rond 1500 in Latijns Amerika belandden, troffen zij daar voor hen onbekende cacaoplanten aan en zagen zij dat de Azteken cacaobonen niet alleen gebruikten als betaalmiddel maar ook vermaalden en met water en kruiden klopten tot een bittere, schuimende cacao drank, chocolade (xoco-atl = sterk water)
Lees verder...
 
Jubileumboek Korff 1911

De fotoserie Korff 1911 is vervaardigd door fotografe H. van Herk, te Amsterdam, gebaseerd op het jubileum boek van Korff ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan in 1911. Voor alle foto's geldt dat het reproductierecht berust bij fotografe H. van Herk te Amsterdam. Lees verder...